Proljetno uređenje Banja Luke počinje u ponedjeljak

Banja Luka

Banja Luka

Tradicionalna proljetna akcija čišćenja i uređenja Banja Luke, ove godine odvijaće se u periodu od 22. marta do 20. aprila, i obuhvatati će sve mjesne zajednice gradskog i seoskog područja Banje Luke, saopšteno je  u Administrativnoj službi Grada Banja Luka.

Šef Odsjeka za komunalne poslove, Draženko Kenjalo, rekao je da će se akcija sprovoditi prema ranije utvrđenom planu i rasporedu, u dogovoru sa predstavnicima mjesnih zajednica i izvođačima radova. On je naglasio da će građani moći da odlažu sav kućni otpad – osim građevinskog – te da će sa gradskog područja otpad prikupljati preduzeće „Čistoća“, dok će ovaj posao na seoskom području obavljati preduzeće „Eko-euro tim“.

Šef odsjeka za odnose s javnošću Administrativne službe Grada, Nevena Blagojević-Podrić, kazala je da će proljetna akcija čišćenja i uređenja Grada početi u ponedjeljak, 22. marta kada će gradonačelnik  grada Dragoljub Davidović simboličnim sađenjem drveta u dvorištu najstarije banjolučke osnovne škole – „Dositej Obtadović“ – ozvaničiti početak ove akcije.

Ovim putem pozivamo, prvenstveno građane, da se uključe u akciju proljećnog uređenja Grada, a dodatne informacije o akciji mogu dobiti na Internet-stranici Grada Banja Luka, kao i u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, putem telefona broj 244-444, lokali 771 i 772“, rekla je Blagojević-Podrić.

Istovremeno, ona je najavila da će se Banja Luka uključiti u još jedan ekološki projekat, a radi se o akciji „Sat za planetu Zemlju“, koja će biti održana 27. marta. Tog dana, u vremenu od 20.30 do 21.30 sata, biće ugašena fasadna svjetla na zgradi Administrativne službe Grada. Ovu akciju prošle godine podržalo je oko 50 miliona ljudi u 370 gradova širom svijeta, a Banja Luka je bila jedan od tih gradova.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-17. Filed under Banja Luka, Bosna i Hercegovina, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login