“Promjena” prvi hip-hop mjuzikl u BiH

SARTR

SARTR

Počele su pripreme za prvi bh. hip-hop mjuzikl  “Promjena” koji se realizuje uz saradnju Sarajevskog ratnog teatra i Udruženja “Scena”, saopćeno je iz SARTR-a.

U projektu je angažovan veliki broj učesnika. Uz glumačku ekipu koju čine Admir Šehović, Davor Golubović, Elma Juković, Ena Kurtalić, Sanjin Arnautović, Edin Avdagić, Nina Đogo i Davor Sabo na sceni će se naći četrnest plesača i grupa muzičara.

Koreograf predstave je Željko Božić koji je sa svojim koreografijama osvojio približno sto titula na festivalima i takmičenjima.

Organizacija IDO (International Dance Organization) ga je proglasila za koreografa godine i tako je ušao u njihov Hall of fame. Kao pedagog na području hip hopa gostovao je u 15 evropskih zemalja. Također, održavao je radionice za Mess dance company u Sarajevu.

Na kastingu je izabrano 11 plesača. Plesnu postavu čine Ada Kogovšek, Andreja Vakselj, Anisa Kete, Matej Bedić, Miljan Nojić i Nan Jordan iz Slovenije te mladi sarajevski plesači Dženita Hasečić, Tarik Osmančević, Benjamin Zametica i Faris Dizdarević uz podršku b-boyeva Osmana Kupusa, Ademira Erduza i Benjamina Brankovića.

Pored njih na sceni će nastupiti bh. beatboxer Adnan Pacoli uz muzičku pratnju Timura Abaspahić na gitari i Almira Spahića na harmonici. Muziku za predstavu radili su Adnan Hodžić i Amar (Kapo ) Berbić dok je za tekstove zadužen Admir Čular Gaggo iz hip-hop sastava Strava škola.

Za vizuleni identitet predstave zadužen je Admir Šljivnjak student likovne Akademije u Sarajevu. Hip-hop mjuzikl u BiH je autorski projekat Admira Crvčanina koji potpisuje scenario i režiju dok je producentica projekta Amira Kudumović.

Premijera je zakazana za 18. april nakon čega slijedi i prva repriza 19. aprila, navodi se u saopćenju.

Posted by on 2014-03-26. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login