Promocija fotomonografije “Dođi, vidi, pričaj dalje”

Dođi, vidi, pričaj dalje – Bosna i HercegovinaEU info centar (EUIC) u Sarajevu organizuje promociju fotomonografije BiH pod nazivom “Dođi, vidi, pričaj dalje – Bosna i Hercegovina – 30 nezaboravnih destinacija” autora Amela Salihbašića.

Recenzent knjige Tim Clancy stručnjak za eko-turizam i okoliš tom prilikom predstavit će pojedine odlomke iz knjige.

Pored promocije knjige biti će predstavljena i izložba fotografija prirodnih ljepota BiH renomiranog fotografa Munevera Salihovića.

Amel Salihbašić se počeo baviti fotografijom kroz svoja brojna putovanja. Zbog svoje fascinacije ljepotom Bosne i Hercegovine i želje da i drugi upoznaju njenu ljepšu stranu odlučio je objaviti ovu knjigu.

Munever Salihović je ljubav prema fotografiji otkrio još u ranoj mladosti. Među njegovim ostvarenjima mogu se pronaći fotografije iz svakodnevnog života običnog čovjeka, tradicionalnu bosansku arhitekturu, kulturno – istorijske spomenike, a naročito prirodne ljepote Bosne i Hercegovine.

Izložba će biti otvorena za javnost u prostorijama EU info centra od 21. augusta do 1. septembra, od ponedeljka do četvrtka od 9.00 do 17.30 i petkom od 9.00 do 16.30 sati.

Evropska unija je tokom godina prepoznala i podržala veliki turistički potencijal Bosne i Hercegovine za rast i razvoj. Dosadašnja finansijska pomoć sektoru turizma u BiH u iznosu od pet milona eura dodijeljena je u sklopu ukupne podrške EU za ekonomski razvoj u BiH u okviru različitih programa. Daljnja podrška Evropske unije u sektoru turizma očekuje se i u budućnosti.

Posted by on 2014-08-21. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login