Promocija projekta “Sarajevo susret kultura”

Sarajevo susret kultura

Sarajevo susret kultura

“Sarajevo susret kultura” naziv je projekta istoimene nevladine organizacije koja nastoji promovisati novu turističku atrakciju, odnosno lokaciju koja će na jednom mjestu predstavljati historijski i kulturni opis Sarajeva.

Ta lokacija, koja na najbolji način oslikava susret kultura u našem gradu je u neposrednoj blizini Gazi Husrev-begovog bezistana, odnosno Velike avlije.

Upravo na tom mjestu NVO “Sarajevo susret kultura” postavlja  simboličan znak/pečat koji će ubuduće biti polazna turistička tačka za obilazak Sarajeva, a sa koje će posjetioci moći jasno vidjeti susret različitih kultura u gradu. Ova polazna tačka će, gledano prema stranama svijeta, na istoku upućivati na osmanlijski trgovački grad, a prema zapadu na modernu zapadnjačku kulturu.

Prepoznatljivi znak kreiran u svrhu ovog projekta je i novi mogući brend koji simbolizira multikulturalnost i otvorenost grada Sarajeva.

Promocija projekta “Sarajevo susret kultura” će biti održana u četvrtak , 6. marta, 2014. godine u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine sa početkom u 19 sati.

Posted by on 2014-03-06. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login