Promocija talentovanih učenika iz FBiH

talentovani učeniciDanas će u Sarajevu, u Domu mladih Centra „Skenderija“, s početkom u 11:00 sati, biti održana Manifestacija „Znanjem u budućnost“, koju šestu godinu zaredom organizuje Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, promovirajući talentovane učenike iz Federacije BiH koji su osvojili nagrade na federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima u znanju.

Diplome i jednokratne novčane nagrade ove će godine primiti 90 učenika osnovnih i srednjih škola, dobitnika jedne od prve tri nagrade na takmičenjima iz matematike, fizike, informatike, biologije, njemačkog i engleskog jezika, muzičke i tehničke kulture te vjeronauke.

Među njima su i učenici koji su na međunarodnim takmičenjima osvojili ukupno sedam medalja, a priznanja zahvale bit će dodijeljena i učeničkim mentorima, nastavnicima i profesorima (36 nastavnika i 38 profesora), kao i školama iz kojih dolaze nagrađeni učenici i nastavnici (30 osnovnih i 25 srednjih škola).

Za sve njih, kao i druge prisutne goste i uzvanike bit će upriličen i prigodan zabavno-muzički program.

Posted by on 2013-11-18. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login