“Prosvjeta” organizuje svečani Božićni koncert u NPS

Narodno pozorište Sarajevo,

Narodno pozorište Sarajevo,

Srpsko prosvjetno-kulturno društvo “Prosvjeta” danas će u Narodnom pozorištu u Sarajevu organizirati Božićni koncert, čije će aktivnosti biti uvertira za sve koji proslavljaju najznačajniji pravoslavni praznik Božić, ali i za ostale građane Sarajeva i ljubitelje muzike.

Jednosatni koncert donijet će zanimljiv i bogat program, a organizatori su na današnjoj pres-konferenciji podsjetili da se ovogodišnji koncert organizira četvrtu godinu zaredom te da će u aktivnosti biti uvršteni noviteti koji će koncert osvježiti i učiniti ga zanimljivim.

Predsjednik Društva Savo Vlaški je najavio da će koncert u 20 sati otvoriti Srpsko pjevačko društvo “Sloga”, za koje kaže da je najstarije pjevačko društvo u BiH i jedno od najstarijih na Balkanu.

Kako je najavljeno, na bini će biti izveden veliki broj horskih tačaka, a osim “Sloge” nastupit će i Omladinski hor “Proleter” i vokalni ansambl “Prijatelji”.

Organizatori su istaknuli i da je interes za koncert, kao i prethodnih godina, veliki, a precizirali su i da je u prodaji ostalo još 20 ulaznica.

Posted by on 2014-01-04. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login