Protesti u Srbiji završeni mirno i bez incidenata

Beograd, protestiIspred Doma Narodne skupštine večeras je završen sedmi po redu “Protest protiv diktature”, a demonstranti su na kraju protesta sa transparentima posjedali na stepenište ispred parlamenta.

Protest je završen uzvicima “Vidimo se sutra” i “Sutra u 18”.

Protest je počeo u 18 sati i prošao bez incidenata, a okupljeni su prošetali centralnim gradskim ulicama. Tokom prolaska kolone ulice su bile zatvorene za saobraćaj. Okupljeni su večeras prošetali od skupštine preko Terazija do Trga Republike pa do Takovske ulice, a ispred zgrade RTS-a posjedali su na kolovoz i održali minutu šutnje.

Demonstranti su posjedali i ispred zgrade Vlade Srbije, gdje su vikali “Ostavke”. Dok su prolazili pored Studija B demonstranti su zviždali, kao i ispred Skupštine Grada.

Na ulicama nije bilo vidljivo prisustvo uniformisanih policajaca, osim saobraćajaca.

Protesti su organizovani putem društvenih mreža, pri čemu i dalje nisu poznati zvanični organizatori.

Među zahtjevima učesnika protesta, kojih je večeras u jednom momentu bilo i oko 10.000, jesu smjena predsjednice parlamenta Maje Gojković, čelnika RTS-a i urednika informativnog programa RTS-a, smjena članova savjeta REM-a.

Večeras su stigli novi zahtjevi – pojednostavljenje procedure glasanja u dijaspori i poništavanje lažnih doktorata visokih funkcionera SNS-a Nebojše Stefanovića i Siniše Malog. Protestovalo se i u Novom Sadu, Subotici i još nekoliko gradova.

Posted by on 2017-04-10. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login