Protestna vožnja i mirno okupljanje građana na Uborku

Nezadovoljni dosadašnjim odnosom nadležnih vlasti prema problemu odlaganja otpada, građani i građanke Mostara u ponedjeljak, 23. septembra, od 17 sati, organizuju protestnu vožnju i mirno okupljanje te apeluju na nadležne da u što kraćem periodu krenu s nalaženjem nove lokacije za deponiju i odlaganje otpada na zakonom propisan način.

Uborak
Uborak

“Protestnom vožnjom i mirnim okupljanjem građana nastavljamo svoju časnu i poštenu borbu za normalan i dostojanstven život.

Podsjećamo javnost da je Federalno ministarstvo okoliša i turizma odbacilo Zahtjev deponije za produženjem okolinske dozvole i povodom toga organizujemo ovu vožnju i mirno okupljanje. U skladu s potpisanim Sporazumom apelujemo na nadležne da u što kraćem periodu krenu s nalaženjem nove lokacije za deponiju i odlaganje otpada na zakonom propisan način.

Okupljanje onih koji žele učestvovati u protestnoj vožnji je 23. 9. s početkom od 17:00 sati ispred deponije (ruta vožnje: deponija-Livač-Potoci-magistralni put-Šehovina-Luka-Titova ulica-Musala-Centar-novi most-Sutina-Vrapčići-deponija).

Okupljanje građana ispred deponije je do 18:30 sati i trajat će do 20:00 sati. Od izuzetne je važnosti da nas bude u što većem broju, jer smo pokazali da jedino ujedinjeni i jedinstveni u časnim i zajedničkim ciljevima možemo nešto postići.

Blizu smo cilja, pridružite nam se, JER NAS SE TIČE!”, navodi se u pozivu na protest.

Posted by on 2019-09-19. Filed under Ekologija, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login