Protiv Trumpove raskošne državne posjete Londonu 1,9 miliona Britanaca

London, protest, Donald Trump

London, protest, Donald Trump

Britanska vlada je u ponedjeljak branila svoju odluku da ove godine pozove američkog predsjednika Donalda Trumpa u raskošnu državnu posjetu tokom kojega bi ga primila i kraljica, uprkos protestima ispred zgrade parlamenta i neslaganju zastupnika.

Zastupnici u britanskom parlamentu raspravljali su u ponedjeljak tokom poslijepodneva o opravdanosti te državne posjete.

Gotovo 1,9 miliona ljudi je potpisalo peticiju u kojoj predlažu da to bude obična službena posjeta. Parlament neće glasati nakon rasprave, pa će ona biti tek sredstvo psihološkog pritiska na vladu.

Nekoliko hiljada demonstranata okupilo se u ponedjeljak navečer ispred zgrade parlamenta u Londonu kako bi izrazili protivljenje državnoj posjeti američkog predsjednika. Ovo su treći protesti u Londonu protiv te posjet Donalda Trumpa. Na prvima održanim 30. januara sudjelovali su desetci hiljada ljudi, a na drugima, početkom februara, 10.000 ljudi.

Posted by on 2017-02-21. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login