Prvi Kakanj Demo Fest

Kakanj Demo Fest

Kakanj Demo Fest

Prvi Kakanj Demo Fest održat će se 25. augusta 2012.godine na lokalitetu Bočica (Općina Kakanj), a organizatori su od preko 90 prijava odabrali jedanaest bendova koji će se predstaviti na ovom festivalu.

U koncetnom dijelu nastupit će sedam bendova. Festival će otvoriti dva hip-hop sastava i to mladi domaći sastav Charisma (Kakanj), te reper HackOne iz Lukavca. Nakon njih nastupit će bendovi: Bosnische Post (Sarajevo), Futavci (Sarajevo), Zadnji Popis (Srebrenica), Urban Instinkt (Tuzla), te Uncle Sam Decided (Sarajevo).

Koncetni dio festivala završit će između 01 i 02 sata, a nakon njega uslijedit će after party za koji će biti zadužena tri DJ-a: DJ Infected, DJ Albino i DJ Muky iz Mostara.

”Dobili smo preko 90 prijava na Festival. Dolazile su sa raznih strana – Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, a najviše ih je dakako bilo iz BIH. Birali smo po kriterijumima da pokrijemo što više regija iz BIH, te da dobijemo što više kvalitetnih sastava. A već ovom prilikom možemo najaviti da će iduće godine drugo izdanje ovog Festa biti mnogo bolje, kvalitetnije i sadržajnije, a iskreno se nadamo i da ćemo uspjeti izaći izvan granica BIH, te napraviti Internacionalni Festival”, kazali su organizatori Festivala.

Sve detaljnije informacije možete naći na Facebook stranici Kakanj Demo Festa, ili dobiti putem maila kakanjdemofest@gmail.com.

Posted by on 2012-08-22. Filed under Film & Muzika, Kakanj, Magazin, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login