Prvi nastup Gudrona i gostovanje pulskog Udava

Gudron

Gudron

U sarajevskom klubu FIS Kultura 9. juna (21 h, ulaz 6 KM) nastupit će sarajevski Gudron i pulski sastav UDAV.

Prvi nastup Gudrona

Gudron je sarajevski duo, koji je kao takav počeo, a tako će i završiti. Grupa je nastala kao izraz višegodišnjih težnji baritonista Groznog te bubnjara Eldina da stvore četveronožnu formaciju koja će uz minimalistički glazbeni iskaz proizvesti što je moguće više buke. Tokom 2011. i 2012. bend je održao više desetina proba na kojima je potrošio velike količine megavata i proizveo nemjerljivu količinu decibela. Sastav do sada nije imao javnih nastupa, ali ima čvrstu namjeru da se to, neposredno nakon inicijalne svirke u Sarajevu, iz korijena promijeni. Članovi dua su inače od tri brata djeca, stoji na najavi koncerta. Riječ gudron označava dominantan opasni otpad koji nastaje iz procesa rafinacije nafte i regeneracije iskorištenih ulja.

Novo poglavlje pulske scene

 

Ukoliko se dotičemo novijih bendova na pulskom području – okrenutih alternativniim strujanjima, u prvome redu treba istaknuti UDAV, koji se prilikom nekoliko nedavnih nastupa uživo nametnuo kao originalna i dojmljiva koncertna pojava.U sastavu s nekoliko članova otprije poznatih pulskoj javnosti, Udav svoje prve dane vezuje uz sredinu 2008. godine, kada bend nastaje na inicijativu Nenada i Marka.

Za razliku od dosadašnjih viđenja na pulskoj nezavisnoj sceni i mahom punk, metal sastava, UDAV su, okrenuvši se neistraženim područjima, ponudili jednu originalnu viziju eksperimentalne, noise, hard-core muzike, otvorivši novo poglavlje na muzičkoj karti u Puli. U dosadašnjem radu, UDAV se predstavio u Banja Luci, Rijeci, Ljubljani, Zagrebu, te naravno i nekoliko puta javnosti u Puli.

Posted by on 2012-06-06. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login