Publika TIFBU festivala najboljom ocjenom nagradila glumce iz Zagreba

Predstavom “Toksini” Kulturne scene “Male stvari” iz Trebinja, u kojoj su uloge ostvarili glumac tog pozorišta Željko Milošević i Bugojanac Senad Milanović, u Bugojnu je završen TIFBU festival, koji je i ove zime ponudio veoma kvalitetne predstave.

TIFBU
teatar

Slogan Festivala bio je “Budi TIFBUtastičan, samo budi…”, a u protekla tri mjeseca publici s područja gornjovrbaske regije predstavili su se glumci iz Banja Luke, Sarajeva, Mostara, Bugojna, Prnjavora, Zagreba, Jastrebarskog i Trebinja.

Nakon šesnaest odigranih predstava, najbolju prosječnu ocjenu posjetilaca dobila je predstava Kazališta “GRUPA” iz Zagreba „Mistero Buffo“, u režiji Lee Delong i izvedbi Dražena Šivaka.

Po već ustaljenim pravilima, publika će na startu novog festivala u novembru 2020. imati priliku ponovo pogledati ovu predstavu, kojoj će tada biti dodijeljena jedina festivalska nagrada „TIFBU reflektor“.

Organizator TIFBU festivala je Teatar „Fedra“ iz Bugojna, u partnerstvu s Kulturno-sportskim centrom, dok su finansijski pokrovitelji bili građani i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a.

Posted by on 2020-02-05. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login