Pula: Filmski festival uz epidemiološke mjere i s najviše 1500 posjetioca

Uoči subotnjeg otvaranja 67. Pulskog filmskog festivala, javna ustanova Pula Film Festival izvijestila je da će se program u Areni pratiti sukladno epidemiološkim mjerama usuglašenim sa županijskim Stožerom civilne zaštite i s najviše 1500 posjetitelja.

Pula film festival
Pula film festival

Posjetiocima će na raspolaganju biti pet ulaza u Arenu, svoja mjesta moći će zauzeti već od 19 sati, a na svakom će ulazu na istaknutom mjestu biti postavljena sredstva za dezinfekciju ruku. Nakon obavezne dezinfekcije, posjetioci će putem audio zapisa ostaviti osnovne podatke.

“Prilikom ulaska i izlaska obvezno je nošenje zaštitne maske, koja se smije skinuti tokom gledanja projekcije. Sjedala su postavljena u parovima, metar i pol udaljena od sljedećih sjedećih mjesta, a ukupni kapacitet sjedala ove je godine sveden na 1500. Fizički razmak obvezan je prilikom ulaska i izlaska u Arenu”, navode iz Pula Film Festivala.

I na drugim lokacijama, odnosno u Istarskom narodom kazalištu i u kinu Valli, primjenjivat će se iste mjere, a posjetiocima će se na ulazu beskontaknto izmjeriti tjelesna temperatura.

“Ako mjerenje pokaže povišenu tjelesnu temperaturu, posjetioci će morati pričekati petnaestak minuta, zbog eventualnog napora organizma uzrokovanog vrućinama, i ponovno zatražiti mjerenje. Posjetioc koji ima potvrđenu povišenu temperaturu neće moći prisustvovati projekciji. Umjesto audio zapisa u kazalištu i u kinu Valli gledatelji će biti dužni upisati svoje podatke u evidenciju posjetioca”, poručuju organizatori.

Festival će se održati od 29. avgusta do 4. septembra, a otvoriti će ga hrvatska premijera hrvatsko-švicarskog filma “Mare” redateljice Andree Štake, s Marijom Škaričić i Goranom Navojcem u glavnim ulogama.

Ovogodišnji festival trebao se održati od 18. do 26. jula, ali je odlukom županijskog Stožera civilne zaštite odgođen zbog pogoršanja epidemiološke situacije s koronavirusom.

Posted by on 2020-08-26. Filed under Film & Muzika, Kultura, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login