Purivatra: Ovogodišnji Sarajevo Film Festival najveći i najuspješniji ikada

Mirsad Purivatra

Mirsad Purivatra

Direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra ocijenio je da je ovogodišnje festivalsko izdanje, po procjenama posjetilaca, većine medija i filmskih profesionalaca do sada bilo najveće i najuspješnije ikada.

Purivatra podvlači da je 23. SFF donio više filmova nego ikada, iako je trajao dan manje, ponudio nekoliko novih lokacija, uključujući Pozorište mladih, Kriterion, Otvoreno kino Novi grad i kino Ilidža s novim kino-dvoranama, a rekonstruisano je i ono najposjećenije – Ljetno kino u Metalcu.

Osim toga, ovogodišnju najveću regionalnu filmsku smotru obilježili su i istaknuti gosti, kao i program za koji, kako navodi Purivatra, mnogi misle da je možda jedan od boljih među evropskim festivalima.

No, ono što je direktor SFF-a izdvojio kao najvažniji segment 23. izdanja jeste više publike nego ikada, što upravo i najviše raduje cijeli festivalski tim – dvorane su bile dupke pune, organizirani su kvalitetni razgovori s domaćim autorima, ali i velikanima filmske umjetnosti, od kojih su ove godine najznačajniji britanski komičar John Cleese i Oscarovac reditelj Oliver Stone.

 

Posted by on 2017-08-19. Filed under Kultura, Sarajevo Film Festival. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login