Pušači, donesite kutiju cigareta i zamijenite je za poklon

pušenjeNa Svjetski dan bez duhanskog dima Apoteke Sarajevo organizirat će akciju ‘Galasov dan bez duhanskog dima’ u okviru koje će svim kupcima, koji su ujedno i pušači, ponuditi besplatnu zamjenu jedne kutije cigara za jedan od proizvoda iz bogatog ‘Galas’ portfolija.

Cilj je animirati pušače, te ih bar na jedan dan pokušati podsjetiti da vode zdraviji život bez duhanskog dima.

‘Apoteke Sarajevo’ tom akcijom se na maštovit način pridružuju medunarodnoj kampanji koja za cilj ima podizanje svijesti o duhanskom dimu i pušenju, kao zdravstvenom problemu.

Goran Valka iz Službe za marketing i odnose s javnošću JU ‘Apoteke Sarajevo‘ kaže da su pripremili i poklon-proizvode, ali će to ostati kao malo iznenađenje.

Akcija će se odvijati u Kantonu Sarajevo u petak 31. maja od 10 do 15 sati u poslovnim jedinicama Stari Grad (Općina Stari Grad), Centar (Općina Centar), Importanne (Općina Novo Sarajevo), Dobrinja (Općina Novi Grad), Ilidža (Općina Illdža), Hadžići (Općina Hadžići), te Vogošća (Općina Vogošća).

Akcija će biti provedena i u Zeničko-dobojskom kantonu u poslovnoj jedinici Visoko, Olovo i Vareš – navio je Odjel za marketing i odnose s javnošću Apoteka Sarajevo.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH navode da su duhanski dim i pušenje zdravstveni problemi kojima se u svijetu posvećuje izuzetna pažnja.

Pušenje je u Federaciji BiH jedan od vodećih zdravstvenih problema. Istraživanja pokazuju da u FBiH ima 37,6 posto stalnih pušača starosti od 18 do 65 godina od čega 29,7 posto žena i 49,2 posto muškaraca.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je 31. maj Svjetskim danom bez duhanskog dima, s ciljem suzbijanja pušenja, kao glavnog preventabilnog faktora rizika za nastanak niz oboljenja koja su uzrok prijevremenog umiranja.

Posted by on 2013-05-30. Filed under Hadžići, Ilidža, Olovo, Sarajevo, Vareš, Vijesti iz BH gradova, Visoko, Vogošća. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login