Qatar Airways na SBF-u

Qatar Airways

Qatar Airways

Dolazak na Sarajevo Business Forum, međunarodnu investicijsku konferenciju, koja će se 14. i 15. maja održati u glavnom gradu BiH, kako je već ranije najavljeno potvrdila je delegacija političkih i biznis lidera iz Katara.

Učešće na investicijskoj konferenciji koju petu godinu zaredom organizira BBI banka u saradnji s Islamskom razvojnom bankom (IDB) uzet će, između ostalih, dr. Khalid Bin Mohammed Al Attiyah, ministar vanjskih poslova Katara i Ahmad Al Sayed, generalni direktor “Qatar Investment Authority”(QIA).

Osim delegacije najvećeg državnog investicijskog fonda, gost Sarajevo Business Foruma bit će i Ali Sharif Al Emadi, ministar finansija Katara i direktor jedne od najvećih svjetskih avio kompanija Qatar Airways.

Od marta ove godine Qatar Airways ima letove na 135 destinacija širom Afrike, Azije, Evrope, Sjeverne Amerike, Južne Amerike i Oceanije iz što ga čini jednim od rijetkih aviokompanija koje lete u svih šest naseljenih kontinenata. Qatar Airways ima više od 30.000 zaposlenih, s više od 120 nacionalnosti, saopćeno je iz BBI-a.

Posted by on 2014-05-02. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login