Radionica ”Drugačiji sam pa šta”

Sarajevo

Sarajevo

”Drugačiji sam pa šta” naziv je radionice koja se do 5. septembra održava u Sarajevu u organizaciji Udruženja Autizam u BiH.

Radionica “Drugačiji sam, pa šta“ koja je posvećena osobama iz autističnog spektra i njihovim obiteljima organizirana je danas u Sarajevu, s ciljem ostvarivanja suradnje s udruženjima iz Njemačke, Hrvatske, Srbije te da se više radi na poboljšanju rada i života obitelji iz autističnog spektra.

Gosti iz Srbije, Hrvatske i Njemačke držaće predavanja za roditelje i terapeutske radionice za djecu kako bi se razmijenila iskustva i poboljšao rad i kvalitet života porodica osoba iz autističnog spektra.

Osobe iz autističnog spektra treba uključiti u sistem obrazovanja, sporta, kulture i drugih oblasti života, kako bi se u društvu prepoznali kao punopravni članovi, ističu terapeuti. Također, javnost treba promijeniti svijest i odnos prema njima, jer će samo tako njihova socijalizacija biti potpuna.

Posted by on 2014-09-03. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login