Radionice u sklopu priprema Sarajevo Business Foruma

BBIOrganizatori Sarajevo Business Foruma – Poslovni klubovi Bosna Bank Internationala i Islamske banke za razvoj jučer su održali zadnju radionicu za predstavnike bh. kompanija koje namjeravaju svoje projekte predstaviti investitorima na velikoj investicijskoj konferenciji, koja će se održati 6. i 7. aprila u Sarajevu.

Na jučerašnjoj radionici, predstavnici kompanija, podijeljeni u četiri grupe – turizam, poljoprivreda, infrastruktura i energetika (koliko će biti i panela na Forumu), imali su priliku da na osnovu iskustva i znanja stečenog na prethodnim radionicama predstave skraćene verzije studija izvodljivosti koje su sami uradili, a potom da dobiju stručne sugestije kako bi uradili eventualne korekcije.

I ovu radionicu vodio je dr. Murat Yulek, generalni direktor konsultantske kuće PGlobal iz Turske, a koju je samo za ovu priliku angažirao organizator SBF-a.

“Za lakšu komunikaciju bh. kompanija i stranih investitora potrebno je obezbijediti projekat na jeziku razumljivom investitorima, odnosno napraviti skraćenu verziju projekta, koja će biti prezentirana na samoj konferenciji”, kazao je dr. Yulek .

Sadika Starčević, direktorica Sektora za poslovanje sa pravnim licima BBI-a izjavila je kako “kompanije iz BiH trebaju kroz svoje projekte dati jasnu sliku u šta treba ulagati, kako bi privukli investitore za ulaganje”, te naglasila da projekti koji budu prezentirani na Sarajevo Business Forumu trebaju biti prilagođeni standardima Evropske unije (EU), saopćio je Medijski tim Sarajevo Business Foruma.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-12. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login