“Radnja na uglu” u Kamernom teatru 55

Kamerni teatar 55

Kamerni teatar 55

Predstava “Radnja na uglu” , koju je postavio francuski reditelj François Lunel, na osnovu teksta mađarskog pisca Miklosa Laszla, bit će izvedena 7. marta na sceni Kamernog teatra 55, u 20 sati.

Riječ je o šarmantnoj, zabavnoj i izuzetno emotivnoj i romantičnoj komediji, te izvanrednom tekstu prema kome je svojevremeno snimljen i čuveni film u kom je glavnu ulogu igrao James Stewart, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.

U ovoj raskošnoj ansambl predstavi uloge su ostvarili Dragan Jovičić, Muhamed Hadžović, Vanesa Glođo, Senad Alihodžić, Amar Selimović, Aida Bukva, Boris Ler, Rade Čolović, Ravijojla Jovančić-Lešić i Benjamin Rifatbegović.

Reditelj François Lunel istaknuo da je ovom predstavom želio pokazati da “ako je svijet prije opstao, to je moguće i sada, ali samo ako se fokusiramo na nekoliko pravila, principa, kao što je poštovanje drugih i različitih, solidarnost, briga prema jezicima”.

“Ustvari, mislim da ova predstava pokazuje šta Bosanci trebaju sada, to je mirna i duhovita priča, s lijepim emocijama i nježnim osjećajima. To će dati nadu ljudima u ovim vremenima podjele”, ocijenio je on. . marta na sceni Kamernog teatra 55, u 20 sati.

Posted by on 2014-03-07. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login