Radovi na sjevernoj tribini ‘Tušnja’ sredinom 2013.

Tuzla, stadion Tušanj

Tuzla, stadion Tušanj

Radovi na izgradnji sjeverne tribine tuzlanskog stadiona Tušanj sa 3.200 natkrivenih mjesta bi trebao biti završen do ljeta ove godine, potvrdio je za tuzlanski info portal TIP.ba pomoćnik šefa u Službi za komunalne poslove Općine Tuzla Aid Berbić, naglasivši da je Općina Tuzla za ove namjene u budžetu planirala 800.000 KM.

Za realizaciju prve faze izgradnje gradskog stadiona iz budžeta Općine Tuzla dosad je izdvojeno nešto više od 4 miliona KM.

“U skladu sa finansijskim mogućnostima realiziramo projekt. Za završetak sjeverne tribine i postavljenje stolica u budžetu za ovu godinu je planirano 800.000 KM i radovi bi trebali biti završeni do ljeta. Dosad smo iz budžeta izdvojili nešto više od 4 miliona KM”, kazao je Berbić.

Radovi na izgradnji sjeverne tribine gradskog stadiona Tušanj, koji bi povećali kapacitet stadiona na oko 7.000 sjedećih mjesta počeli su 1. jula 2009. godine, a zbog nedostatka finansijskih sredstava, ugovorom predviđeni rok za završetak radova koji je trebao biti 1. juli 2010. godine, davno je probijen.

Kompletna izgradnja stadiona prema procjenama trebala bi koštati oko 22 miliona KM, a imala bi minimalno 20 hiljada sjedišta sa pratećim sadržajima.

Posted by on 2013-02-05. Filed under Sport, Tuzla, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login