Rafael Nadal Cilj je povratak na svjetski vrh

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal u nedjelju je osvojio drugi uzastopni turnir iz serije Masters 1000. Nakon trijumfa u kanadskom Montrealu, Nadal je slavio i u američkom Cincinnatiju…

Španac je u finalu sa 7-6(8), 7-6(3) savladao domaćeg predstavnika Johna Isnera, te se domogao već devetog osvojenog turnira u ovoj sezoni, koji je započeo s mjesec dana “zakašnjenja” zbog povrede koljena.

Nadal, koji je od ovog ponedjeljka drugi igrač svjetskog poretka, je ujedno osvojio svoj 59. turnir u karijeri, te čak 26. iz serije Masters 1000! Ukoliko ovako nastavi, Španac bi do kraja sezone mogao zasjesti i na prvo mjesto ATP-jeve liste.

“Osvojiti dva uzastopna turnira na tvrdoj podlozi iz serije Masters 1000 i igrati na tako visokom nivou nakon sedam mjeseci stanke zbog problema s koljenom je uistinu fantastičan osjećaj. Osim naslova sam dobio i mnogo bodova s kojima se približavam svom cilju”, povratku na prvo mjesto. Moguće je da do kraja godine budem tamo, a ja ću dati sve od sebe da u tome i uspijem”, rekao je Nadal za špansku televiziju.

Posted by on 2013-08-19. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login