Rafael Nadal izabran za najboljeg španskog sportistu u 2013. godini

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Španski sportski magazin “El Mundo Deportivo”, na ceremoniji održanoj u Kongresnom centru Katalonija u Barceloni, izabrao je najbolje sportiste u Španiji za 2013. godinu, javlja Anadolija.

Za najboljeg sportistu u prošloj godini izabran je teniser Rafael Nadal koji je u obraćanju nakon uručenja nagrade izrazio veliko zadovoljstvo što je dobio, kako kaže, “ovu vrijednu i važnu nagradu”.

Nadal je ove godine u finalu teniskog turnira “Australian Open” poražen od švicarskog tenisera Stanislasa Wawrinke.

Na 66. po redu ceremoniji dodjele nagrada, nagradu za “Izvanredne poteze” dobio je kapiten Barcelone Xavi Hernandez.

Za najboljeg trenera je izabran trener Barcelone Tito Vilanova koji nije mogao prisustvoati ceremoniji, a nagradu je u njegovo ime primio direktor španskog kluba Andoni Zubizarreta.

Fudbaler Barcelone Neymar je dobio nagradu za “Najboljeg stranog sportistu”.

Nagradu za najboljeg ekipnog igrača je dobio igrač rukomentnog kluba Barcelone Nikola Karabatić, a “Fair Play” nagradu fudbaler Athletico Bilbaoa Ander Herrera, nagradu “Nicolau Casaus” predsjednik Atletico Madrida Enrique Cereza, dok je za najbolju sprotašicu izabrana španska plivačica Mireia Belmonte.

Posted by on 2014-02-05. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login