Raspisan konkurs za 300 vojnika, prijavilo se 7.000

OS, BiH

Oružane snage BiH

U Kasarni ‘Kozara’ u Banjoj Luci od 4. juna odvija se testiranje prijavljenih kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, a na osnovu javnog oglasa za prijem 300 vojnika.

U Sarajevu i Tuzli testiranja su počela 21. maja, a testiranje u kasarni u Čapljini je prolongirano zbog održavanja vježbe ‘Zajednički otpor 2012’.

Planirano je da  sva testiranja budu završena do polovine jula.

Za prijem u Oružane snage BiH konkuriralo je oko 7.000 kandidata, a samo u Banjoj Luci testiranja će obaviti 1.053 kandidata, koji su izrazili želju za profesionalnim angažmanom u Oružanim snagama BiH.

Dnevno se u Banjoj Luci testira 25 kandidata.

Ministarstvo odbrane je poduzelo niz dodatnih mjera kojima će se osigurati da rezultati testiranja budu najbolja preporuka za prijem u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, što će, uz primjenu zakonskih i podzakonskih odredbi koje regulišu oblast prijema u vojnu službu, omogućiti da se proces prijema odvija na potpuno transparentan način, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Posted by on 2012-06-07. Filed under Banja Luka, Bosna i Hercegovina, Čapljina, Sarajevo, Tuzla, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login