Raspisan konkurs za najljepšu bajku 2018.

Udruženje za promociju kulture “Fani” i 4. Festival dječije umjetnosti Sarajevo objavili su međunarodni konkurs za najljepšu bajku 2018. na kojem pravo učešća imaju državljani Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

U obzir dolaze samo neobjavljene bajke, a jedan autor može učestvovati sa najviše tri bajke. Dužina bajke je od minimalno pet do najviše 10 kartica.

Međunarodni žiri dodijelit će tri nagrade: 1. Planeta Bajka (prva nagrada za najbolju bajku – novčani iznos od 500 eura), 2. Planeta Bajka (druga nagrada za najbolju bajku – novčani iznos od 300 eura) i 3. Planeta Bajka (treća nagrada za najbolju bajku – novčani iznos od 150 eura).

Izbor od pristiglih radova bit će objavljen u zajedničkoj zbirci, a autori čije će bajke biti zastupljene ustupaju objavljivanje bez autorske nadoknade.

Prvonagrađena bajka bit će postavljena na pozorišnu scenu bez autorske naknade.

Radove je moguće slati do 28. februara 2018. na e-mail: konkurs2018@fedu.ba. Rezultati će biti objavljeni do 15. aprila 2018.

Kako je najavljeno nagrade će biti dodijeljene tokom trajanja Festivala dječije umjetnosti u periodu od 3. do 7. maja 2018.

Posted by on 2017-11-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login