Rat u Siriji bi se mogao proširiti na cijeli region Bliskog istoka

rat, SirijaŠef Komisije za istragu o ratu u Siriji pri Ujedinjenim nacijama (UN)Paulo Sergio Pinheiro izjavio je da je rat u Siriji na vrlo opasnom nivou i da bi mogao zahvatiti cijeli region ako se ne poduzmu određene mjere i pronašlo rješenje za sukob, javlja Anadolu Agency (AA).

Ističe kako suprostavljene strane u Siriji vjeruju da će jedna strana ipak na kraju izvojevati pobjedu što će, kako kaže, samo proizvesti nove sukobe.

“Oni koji vrše teror u zemlji ne boje se da će odgovarati za svoja zlodjela. Na hiljade stanovnika Sirije ubijeno je do sada na jedan sistemski način u vladinim centrima gdje su se nalazili u zarobljeništvu. Nikada nismo bili tako blizu rata koji bi se vodio u cijeloj regiji Bliskog istoka”, kazao je Pinheiro.

Naglasio je da je Ured na čijem se čelu nalazi proveo više od tri hiljade intervjua kroz koje su došli do podataka da se u Siriji vrše strašni ratni zločini i zločini protiv čovječnosti.

Posted by on 2014-06-18. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login