Ratko Mladić u invalidskim kolicima

Ratko Mladić

Ratko Mladić

Tim srbijanskih liječnika pregledat će bivšeg komandanta vojske bosanskih Srba Ratka Mladića u haškom pritvoru, objavila je u srijedu glasnogovornica Haškoga suda Nerma Jelačić.

“Utvrdili smo datum posjete – srbijanski tim trebao bi doći u pritvor sljedeće sedmice”, kazala je Jelačić na redovnoj konferenciji za novinare.

Ona je dodala kako ovo nije prvi put da strani liječnici pregledaju pritvorenike u Schevenningenu.

Glasnogovornica nije željela otkriti više podataka o liječničkom timu kao ni o Mladićevu zdravlju, javila je Hina.

Mladić se žalio na zdravstvene probleme i tražio je da ga u pritvoru pregledaju srbijanski liječnici a tokom skrivanja od ICTY-ja u Srbiji je prebolio i moždani udar koji je ostavio traga na njegovu zdravlju.

Njegov advokat Branko Lukić kazao je za medije u BiH da će ga pregledati četveročlani tim koji se sastoji od neuropsihijatra, neurologa, kardiologa i pulmologa s beogradske VMA.

On je kazao kako je Mladićevo zdravstveno stanje teško i da se kreće u  invalidskim kolicima te je doveo u pitanje hoće li se u četvrtak pojaviti na izjašnjavanju o krivici po dodatnoj tački optužnice koja ga tereti za zločin nad muslimanskim stanovništvom u selu Bišini 1995.godine.

Posted by on 2011-11-09. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login