Razlozi loše turističke sezone u Hrvatskoj

turizam, HrvatskaRazlog podbačaju turizma zasigurno ne može biti samo jedan. Od ovih logičnih o kojima se jako puno čuje od samog početka ljeta je – vrijeme. Istina je da je ono promjenjivo i da se stalno govori kako turisti često u zadnji tren mijenjaju odredište, traže sunčaniju obalu ili pak skraćuju svoj boravak u određenom gradu.

Istina ja da sugovornici u Dnevniku Nove TV čak i ne zamjere toliko vremenu, koliko sadržaju i ponudi koju nude turistička odredišta. Stručnjaci u turizmu  kažu kako bi se trebalo poraditi na promociji, plasmanu i samom turističkom proizvodu.

Učiniti ga konkurentnijim, privlačnijim i poželjnijim posebno nakon velikog povratka Grčke i Španjolske.

Poreč je prošle sezone upisivao rekorde. Ove će biti zadovoljan ako sezonu nazove pozitivnom. ‘Vidi se iz rezultata dolazaka i noćenja da su dakle 6% manje dolazaka i 8% manje noćenja automatski znak da gosti kraće borave u destinaciji’, kaže direktor TZ Poreč, Nenad Velenik.

Krivi su, kaže, prvo naši praznici, pa njemački. Naravno vrijeme i sama usporedba s rekordnom 2013. No stručnjaci ne misle tako.

Iako je ministar optimističan, turistički stručnjaci tvrde kako će teško biti nadoknaditi rupu koja je nastala jer jednostavno nema mjesta za popravak. Ne radi se tu o nekoliko dana u kojem je bilo manjka turista, riječ je o čitavom mjesecu koji bilježi minuse.

Neće biti fizičkog vremena za pluseve. Problem je očito manjak strategije, ministar o tome ništa ne govori. Već bi trebao imati spreman plan za iduću sezonu, međutim kako stvari za sad stoje teško će s najavljenim rekordima izvući ovu.

Posted by on 2014-07-31. Filed under Region, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login