Razmjena osoblja i studenata između univerziteta u BiH i Litvaniji

obrazovanje, studentiU okviru Erasmus+ programa mobilnosti, saradnica na Pravnom fakultetu i referentica za studentska pitanja Internacionalnog univerziteta u Travniku, Selma Otuzbir i Adela Mujinović, boravile su u Vilniusu u Litvaniji.

Otuzbir je održala predavanja studentima Kazimieras Simonavičius univerziteta iz oblasti “Rimskog prava” dok je Adela Mujinović posjetila Studentsku službu u okviru stručnog osposobljavanja, saopćeno je iz Pres službe Internacionalnog univerziteta u Travniku.

Saradnja između ova dva univerziteta i dalje će biti usmjerena ne samo na programe mobilnosti studenata, akademskog i neakademskog osoblja, nego i na konkretnu povezanost fakulteta s ciljem zajedničkog rada na unaprjeđenju kurikuluma i realizacije zajedničkih nastavno-naučnih programa i naučno istraživačkih projekata.

Internacionalni univerzitet Travnik podržava mobilnost studenta, akademskog i neakademskog osoblja s ciljem implementacije slogana “Za život prepun mogućnosti” razumijevajući ozbiljnost profesora, saradnika i osoblja, ali i studenata ne samo na prostorima Bosne i Hercegovine, već i Evrope i cijeloga svijeta.

Posted by on 2017-05-05. Filed under Magazin, Obrazovanje. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login