Real Madrid će donirati milion eura za izbjeglice

Real Madrid

Real Madrid

Španski fudbalski klub Real Madrid donirat će milion eura za pomoć izbjeglicama koje će biti primljene u Španiju.

“U okviru obećanja našeg kluba za društvenu solidarnost donijeli smo odluku o pomoći djeci, ženama i svim drugim ljudima koji su napustili svoje domove bježeći od smrti i rata”, navedeno je u saopćenju na internet stranici španskog kluba.

Naglašeno je također, da se radi na različitim vidovima pomoći za izbjeglice, te da će biti organizovani i fudbalski kampovi za djecu koja budu primljena u Španiju.

Predsjednik Upravnog odbora Real Madrida Florentino Perez telefonom je razgovarao se španskim premijerom Marianom Rajoyom te mu poručio kako je “kraljevski klub” spreman na saradnju da se pomogne izjeglicama.

Podsjetimo također, da je španski fudbaler i igrač njemačkog Bayern Munchena u petak posjetio migrante na željezničkoj stanici u Minhenu i na taj način im dao podršku. Iz Bayern Munchena je ranije saopćeno da će ovaj klub također izdvojiti milion eura za pomoć izjbeglicama.

Blizu 50 gradova Španije, na čelu sa Madridom i Barcelonom, iskazalo je spremnost za prihvat izbjeglica koje iz ratom zahvaćenih područja bježe ka Evropi.

Posted by on 2015-09-06. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login