Red Bull Air Race 2014: Hannes Arch pobjednik utrke u Rovinju

Rovinj

Rovinj

Austrijski pilot Hannes Arch pobjednik je druge utrke sezone red Bull Air Race u Rovinju. Drugo mjesto je osvojio Britanac Paul Bonhomme, a treći je iznenađenje sezone japanski pilot Yoshi Muroya. Četvrto mjesto je ostalo za mladog Pete Mcleod.

Prema riječima stručnjaka, staza u Rovinju bila je znatno teža od one na prošloj utrci u Abu Dabiju. Prvo i drugo mjesto očekivano su osvojili najbolji piloti. Svakako iznenađenje sezone je Muroya kojem je ovo najbolji rezultat karijere.

U konačnom poretku nakon revinjske utrke Paul Bonhomme i Hannes Arch imaju po 21 bod, dok Pete Mcleod sada ima 12 bodova. Yoshi Muroya se sa sedam bodova popeo na 5. poziciju, a ispred njega je Matt Hall.

Tokom ovog velikog spektakla u Rovinju okupilo se oko 50 hiljada gledalaca iz cijeloga svijeta. Treća trka sezone od ukupno osam koliko će ih biti ove sezone, održat će se u Putrajayu u Maleziji, 17. i 18. maja.

Posted by on 2014-04-14. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login