‘Regina’ ekskluzivni promotor procesa EU integracija u BiH

Regina

Regina

Članovi grupe ‘Regina’ i Evropski pokret (EP) u BiH u petak, 3. maja u Sarajevu potpisat će Memorandum o evropskom partnerstvu čime će biti najavljen program  zajedničkih aktivnosti povodom obilježavanja Dana Evrope u BiH 2013.

Potpisivanju dokumenta o evropskom partnerstvu prisustvovat će ambasador Republike Austrije u BiH Donatus Kock, kao zemlja partner i prijatelj procesa EU integracija BiH i Evropskog pokreta.

Evropski pokret u BiH će članovima grupe ‘Regina’ povodom Dana Evrope u BiH dodijeliti priznanje i zvanje ‘Ponosni partner procesa EU integracija BiH’, čime će ova grupa postati ekskluzivni promotor i partner procesa EU integracija naše zemlje putem suradnje s EP u BiH, koji je liderska nevladina organizacija ovog procesa.

Grupa ‘Regina’ jedna je od najpopularnijih muzičkih bendova na području bivše Jugoslavije.

Svirali su s jednom od najpoznatijih svjetskih rok grupa, britanskim ‘Rolingstonsima’, a 2009. godine su predstavljali BiH na Euroviziji kada su osvojili 9. mjesto, dok je pjevač Davor Ebner proglašen najboljim vokalom Eurosonga, a pjesma ‘Bistra voda’ najboljom kompozicijom takmičenja u izboru autora kompozicija, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.

Posted by on 2013-05-03. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login