Regionalni konkurs “Akcija!”

AKCIJA! – LICE ULICELICEULICE Platforma aktivizma raspisuje regionalni konkurs “Akcija!” za najbolji video rad/kratki film snimljen jeftinim tehnologijama na temu diskriminacije i položaja marginalizovanih grupa za osobe sa prebivalištem na teritoriji Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Srbije.

Na konkurs mogu da se prijave autori sa radovima realizovanim mobilnim telefonom ili amaterskom kamerom u trajanju do 5 minuta. Radovi mogu biti grupni ili individualni, novi ili realizovani u posljednjih 5 godina.

Bez obzira na to ko ste, koliko godina imate, kog ste zanimanja, kojim jezikom govorite, ako imate potrebu da ispričate priču o položaju ugroženih grupa, sami pripadate nekoj od njih, ili prosto želite da se bavite društvenim aktivizmom u formi umjetnosti, prijavite se!

– Jedan  autor/autorica  ili autorska grupa dobiće video kameru.
– Grupa autora/autorki  najzanimljivijih  radova dobiće priliku da učestvuju u filmskoj radionici, na kojoj će pored praktične obuke iz oblasti filmske režije, učiti i o tome kako da doprinesu većoj vidljivosti marginalizovanih grupa u svojim zajednicama i razvijaju svoje ideje.
– Najuspješniji  radovi biće predstavljeni u magazinu i na web stranici Liceulice.
– Posebno izabrana i opremljena selekcija  radova posjetiti će gradove regiona u formi izložbe/javnih projekcija.

Vreme je za akciju!

Uputstvo za slanje prijava:

Najkasnije do 30. jula 2011. godine, postavite svoje video rad na YouTube i pošaljite link (zajedno sa ličnim podacima) na e-mail: konkurs@liceulice.org ili pošaljite kopiju svog rada na DVD-ju, zajedno sa ličnim podacima na adresu:

SMART KOLEKTIV (ZA KONKURS ‘’AKCIJA! – LICE ULICE’’)
ALEKSE NENADOVIĆA 34
11000 Beograd, Srbija

Odluka o pobjedniku konkursa će biti donijeta do 15. avgusta 2011. godine.

Posted by on 2011-07-28. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login