Rekordan broj požara na podrčju opštine Teslić

požarNa području opštine Teslić za nešto više od šest mjeseci ove godine dogodilo se 97 požara, što je veći broj u odnosu na požare zabilježene od 2000. do 2004. godine, rekao je Srni starješina teslićke Vatrogasne jedinice Radomir Mrazić.

Mrazić je rekao da je broj požara u odnosu na isti period prošle godine povećan za 120 odsto.

“Izgorjelo je više od 200 hektara šume i ostalih materijalnih dobara, a posljedice će se osjećati u narednih nekoliko godina”, naveo je Mrazić i dodao da se indirektna šteta može mjeriti višemilionskim iznosima.

Iz Vatrogasne jedinice navode da u požarima, na sreću, niko nije stradao, te da je uzrok većine požara ljudski nemar, ali da će o tome zaljučke donijeti nadležni organi.

U teslićkoj vatrogasnoj jedinici ističu da im je oprema dotrajala, odnosno da koriste vozila stara po 40 godina, te da imaju problema i sa nedovoljnim brojem ljudi, jer samo devet vatrogasaca štiti 846 kilometara kvadratnih, kolika je površina opštine.

Mrazić je rekao da je u planu nabavka jednog navalnog vatrogasnog vozila sa kompletnom opremom, za šta očekuju učešće Vatrogasnog saveza Republike Srpske.

Posted by on 2012-07-18. Filed under Teslić, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login