Rekordna prodaja karata za “Ratove zvijezda” i u Hrvatskoj

Devet dana prije početka prikazivanja sedmog nastavka jedne od najpopularnijih svjetskih filmskih franšiza u Hrvatskoj, “Ratovi zvijezda: Sila se budi”, CineStar najavljuje rušenje rekordne pretprodaje u historiji hrvatskog boxofficea – uskoro će prodati 25. hiljadita ulaznica za taj “najiščekivaniji film godine”.

Ratovi zvijezda

Ratovi zvijezda

Premijera nastavka legendarne sage o Jedijima i zlom carstvu filma, koja diljem svijeta izaziva ‘Starwarmaniju’, u Hrvatskoj će se premijerno prikazati 15. decembra u IMAX dvorani u CineStaru Arena Zagreb.

Prve kino projekcije počinju 16. decembra tačno u ponoć za što se, najavljuju iz CineStara, već traži ulaznica više, a dan kasnije film kreće u redovnu kino distribuciju, što je i prije američke distribucije.

Prodaja 25. hiljadite ulaznice očekuje se u četvrtak, a sretnom kupcu na blagajni će ju prodati sam Darth Vader, jedan od glavnih antagonista u popularnom serijalu. Posjetitelji ponoćnih projekcija dobit će orginalni plakat iz filma.

Nastavak sage “Ratovi zvijezda” događa se 30 godina nakon radnje filma “Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija” iz 1983. Uz već poznate likove, u najnovijem nastavku pojavljuju se novi – Finn, Rey i Poe Dameron.

Film su producirale kompanije Walt Disney Pictures, Lucasfilm i Bad Robot Productions, režirao ga je J. J. Abrams, dok je George Lucas, kreator cijele franšize, na njemu radio kao kreativni savjetnik.

Posted by on 2015-12-10. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login