Renault optužio McLaren za pokretanje nove utrke u “naoružanju”

RenaultNa startu prošle sezone u Formuli 1 sporni su bili difuzori na bolidu Brawn GP-a, a sada je polemika pokrenuta oko stražnjih krilaca na bolidima McLarena.

– Posve je jasno da su McLarenova krilca ilegalna. Ovime su otvorili novu utrku u “naoružanju” i to će svaku momčad stajati velike količine novca. FIA bi trebala biti puno čvršća kod ovakvih pitanja – rekao je Renaultov izvršni direktor Bob Bell nakon prvog slobodnog treninga uoči prve utrke nove sezone Formule 1, Velike nagrade Bahreina.

Slično stajalište kao sada u Renaultu imali su prethodno i u Red Bullu, ali su sada promijenili mišljenje.

– I mi smo dovodili u pitanje dizajn tog krilca, ali iz FIA-e su ga pregledali pa je očito to pametan dizajn, a ne ilegalan. Sada bi bilo uzaludno “mlatiti praznu slamu” i tražiti rupe u pravilniku – rekao je šef Red Bullove momčadi Christian Horner.

Nagađa se da McLarenov bolid na ravnim predjelima upravo zbog spomenutog krilca postiže 5 do 6 km/h veću brzinu od ostalih momčadi.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-13. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login