Reprezentacija BiH savladala Vels 2:0

BiH - Vels Završena je posljednja kontrolna utakmica uoči početka kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Reprezentacija BiH savladala je Vels golovima Ibiševića u 19′ i Stevanovića u 53′.

Od dolaska Safeta Sušića na mjesto selektora fudbalske reprezentacije, Zmajevi su odigrali ukupno 11 prijateljskih utakmica, sa veoma lošim skorom od samo dvije pobjede, tri remija i čak šest poraza.

U prijateljskim susretima reprezentacija BiH je bila bolja od Gane i Slovačke, neriješeno je završilo u susretima sa Poljskom, Katarom i Grčkom, a porazi su došli od Švedske, Njemačke, Meksika (dva puta), Brazila i Irske.

Utakmica protiv Velsa biće 12. prijateljska na klupi Safeta Sušića, kojem sasvim sigurno nije lako sastaviti ekipu za večeras.

Dan prije utakmice iz kombinacija je otpao mozak ekipe Zvjezdan Misimović, koji se nije mogao ni pojaviti na okupljanju zbog povrede leđa, a zbog problema sa vizama nije bilo moguće da se pozove zamjena.

Osim toga, najbolji strijelac i igrač reprezentacije Edin Džeko nije spreman, s obzirom na to da se žali na povredu ligamenata koljena, pa je njegov nastup večeras pod velikim znakom pitanja.

Ipak, bez obzira na sve nedaće i probleme sa ekipom, Sušiću i njegovim izabranicima potrebna je pobjeda večeras protiv Velsa. Iako se radi o prijateljskoj utakmici, vrijedi napomenuti kako je fudbalska reprezentacija posljednju pobjedu slavila još u oktobru prošle godine, pa bi iz tog razloga bilo jako bitno prekinuti negativni niz prije početka kvalifikacija.

Posted by on 2012-08-16. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login