Reprezentacija BiH u utrci za osmi uzastopni naslov najbolje ekipe u Evropi

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci od 16. do 22. septembra  u Elblagu u Poljskoj jurišat će na osmi  uzastopni naslov najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Kapiten reprezentacije Sabahudin Delalić naglasio je da su svi igrači spremni i motivirani da osvoje novo zlato.

“Iako je konkurencija na Evropskom prvenstvu sve jača uvjeren sam da ćemo odbraniti titulu. Sve osim zlata za nas bi u ovom trenutku bio neuspjeh. Pored Nijemačke, protiv koje smo dosad redovno igrali u finalnim susretima,  najveće konkurente imaćemo u ekipama Rusije, Holandije i Ukrajine”, kazao je Delalić.

Pod vodstvom selektora Mirze Hrustemovića aktualni paraolimpijski prvaci u pohodu na novu titulu obavili su dvije faze sedmodnevnih priprema u svojoj stalnoj bazi u Fojnici. Selektor je izrazio zadovoljstvo formom i zalaganjem svih igrača tokom priprema.

Na EP-u učestvovat će 12 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe. Odbojkaši BiH igrat će u A-grupi sa selekcijama Srbije i Hrvatske, u B-grupi su Ukrajina, Holandija i Latvija, u C-grupi Njamačka, Poljska i Azerbejdžan, dok će u D-grupi igrati Rusija, Litvanija i Velika Britanija.

Prvi nastup na prvenstvu reprezentacija Bosne i Hercegovine imat će 16. septembra protiv Hrvatske.  Finalni meč na progamu je 22. septembra.

Boje reprezentacije BiH na EP-u u Elblagu branit će: Sabahudin Delalić (kapiten), Dževad Hamzić, Asim Medić, Adnan Manko, Safet Alibašić, Ismet Godinjak,  Mirzet Duran, Nizam Čančar, Beniz Kadrić, Adnan Kešmer.

Posted by on 2013-09-14. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login