RHCP sviraju na zagrebačkom Hipodromu 29. augusta

Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers

Američka grupa Red Hot Chili Peppers, jedan od najočekivanijih rock bendova koji dosad nikad nije svirao u Hrvatskoj, 29. augusta nastupit će na zagrebačkom Hipodromu, u sklopu svjetske turneje na kojoj predstavljaju novi album “I’m With You”, potvrdili su na današnjoj konferenciji za novinare organizatori koncerta, Adria entertainment.

Slavni “Peppersi” već su tridesetak godina na vrhu svjetske muzičke scene, a s kontinuiranom pozornošću podjednako ih prati i kritika i publika. Dobitnici su sedam Grammyja i prodali su više od sedamdeset miliona albuma, od kojih je samo “Blood Sugar Sex Magik” iz 1991., kojim su se s alternativne scene probili na svjetske top ljestvice, prodan u više od 13 miliona primjeraka.

Uspjeh tog albuma s dva miliona primjeraka više premašio je 1999. “Californication”, a uprkos promjenama članova te usponima i padovima, nerijetko uzrokovanih borbom s ovisnošću, bend je preživio do danas i u Zagreb dolazi ‘u punoj snazi’.

Uz pjevača Anthonyja Kiedisa i basista Michaela “Flea” Balzaryja, za hrvatsku publiku svirat će  Klinghoffer. U Zagrebu nastupaju nakon Poljske i Finske, a potom odlaze u Bugarsku. Detaljan plan koncerata ažurira se na njihovoj web stranici, gdje se može pročitati i blog članova grupe putem kojega s obožavateljima dijele dojmove s turneje.

Organizatori su najavili da će ulaznice za taj “najveći rock spektakl 2012.” biti puštene u prodaju od petka, 2. decembra.

Posted by on 2012-08-07. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login