Riješite se tjeskobe na prirodan način

meditacija Raspored vam je pretrpan obavezama, imate nesiguran posao… To je samo dio brojnih situacija zbog kojih možete osjećati tjeskobu.

Psiholozi kažu…Trebate znati kada potražiti pomoć

Ako vam tjeskoba počinje ozbiljno utjecati na život na način da se povlačite u samoću ili imate napade panike, razmislite o terapiji. Tjeskoba je pogodna za liječenje bez tableta kao što je kognitivno bihevioralna terapija gdje vas terapeut uči kako da preispitate i preusmjerite vlastite misli. Ako vam je strašno razgovarati s nepoznatim ljudima, terapeut bi vam mogao preporučiti da na zabavi priđete nekome koga ne poznajete kako biste se riješili te poteškoće. Često su rezultati puno bolji od očekivanih. Znači da ćete sami sebi reći:’ Unatoč mojoj tjeskobi, većinu vremena koju sam proveo razgovarajući s nepoznatom osobom, osjećao sam se dobro.’ Lijekovi bi mogli biti nužni ako se simptomi nastave, ali važnije je pozabaviti se uzrokom problema nego simptomima, jer će to biti dugoročno rješenje.

Alternativna medicina kaže… Mini meditacija jednom dnevno

Nije tajna da je meditacija dobra za smirivanje uma, a danas je, više nego ikada, mnogi terapeuti uključuju u liječenje. Dvije su ključne rečenice koje će pomoći da se bolje nosite s trenutnom situacijom. Negativne misli o tome da ćete propasti zamijenite rečenicama koje su ohrabrujuće: ‘Radim sve što je u mojoj moći’ ili ‘Sve će se srediti’. Kada ove ohrabrujuće misli kombinirajte s dubokim disanjem i spriječit ćete da stvari izmaknu kontroli. To činite jednom dnevno ili kad god dođe do stresne situacije. Udahite duboko i brojite do četiri, potom izdahnite jednakom brzinom. Dok to radite, usredotočite se na pozitivne misli. Ponavljajte ovo nekoliko minuta i bit ćete smireniji.

Nutricionisti kažu… Navalite na hranu bogatu magnezijem

Kako raste nivo stresa, vaše tijelo ima tendenciju da se rješava minerala magnezija. Što je koncentracija magnezija manja veće su šanse da budete tjeskobni. Izbjegnite taj negativni ciklus tako što ćete prehranom unijeti dovoljno magnezija u organizam (preporučena doza je barem 320 miligrama dnevno za žene). Namirnice bogate magnezijem su brokula, kelj, bademi, cjelovite žitarice i grah. Osim toga, te su namirnice dobre i za srce.

Posted by on 2014-01-18. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login