Robbie Williams večeras u Zagrebu

Robbie Williams

Robbie Williams

Velika britanska muzička zvijezda Robbie Williams održat će večeras koncert na zagrebačkom stadionu Maksimir u sklopu evropske turneje na kojoj promoviše deveti studijski album “Take The Crown”.

Ovo je njegovo prvo gostovanje u Hrvatskoj, pa stadion NK Dinamo očekuje velik broj obožavatelja na svojim tribinama i travnjaku.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uputio je javni apel Zagrepčanima kojim ih poziva na pristojno ponašanje, a obećao je i besplatan prijevoz do stadiona Maksimir za sve one koji imaju kupljenu ulaznicu za koncert.

Robbie Williams je turneju, tokom koje će nastupiti u 26 gradova, počeo 14. juna u Dublinu, a u Hrvatsku dolazi iz Austrije, gdje je u nedjelju imao nastup.

Nakon koncerta u Zagrebu otputovat će u Zuerich. Britanska zvijezda će turneju završiti u Norveškoj 25. avgusta.

Robert Peter Williams (1974.) veliku popularnost je stekao pjevajući u jednoj od najpoznatijih boy-grupa 90-ih godina Take That. Grupu je napustio 1995. godine, a zatim je odbio ponudu da se grupa ponovo okupi, što je uslijedilo 2006., ali bez Williamsa.

Samostalnu karijeru počeo je 1997. albumom “Life Thru A Lens” na kojemu se nalazi singl “Angels”, jedan od britanskih muzičkih klasika, koji ga je lansirao na vrhove svih top ljestvica. Nakon što je napustio Take That, Robbie je plijenio pažnju svojim kontroverznim ponašanjem, borio se s viškom kilograma, ovisnosti o alkoholu i čestim depresijama. Tada niko nije vjerovao da ovaj pjevač može imati uspješnu solo karijeru. Ali tada je Robbie napravio novu verziju George Michaelove pjesme “Freedom”, koja se popela čak na drugo mjesto muzičkih ljestvica u Britaniji.

Nakon toga krenule prve dobre prognoze u vezi Robbieve budućnosti. Dobitnik je i brojnih nagrada, među kojima 17 britanskih muzičkih nagrada Brit, više od bilo kojeg umjetnika, te osam nagrada Echo, koje dodjeljuje njemačka diskografska industrija.

Posted by on 2013-08-13. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login