Roger O’Donnell ponovo član The Curea

Roger O'DonnellRoger O’Donnell ponovo je stalni član britanskih gothic-rock legendi The Cure. Klavijaturist se u bend odlučio ponovo vratiti nakon njihova nastupa na britanskom festivalu Bestival kojeg su održali na otoku Wight 9. septembra.

“Da, ponovo sam u bendu te se nadam da tokom prvih 15 minuta neću odsvirati niti jednu krivu notu! Prije otprilike mjesec dana Robert me zamolio da sviram na Bestivalu i bio sam vrlo sretan te rekao da. Ponovno sviranje tih pjesama, stari prijatelji, dijeljenje stagea s Robertom, Simonom i Jasonom koji su mi zaista porodica, sve je uredu. Raduje me činjenica da će u budućnosti biti još puno uzbudljivih projekata The Curea i vrlo sam uzbuđen što sam ponovo dio njih…” napisao je on u e-mailu kojeg je poslao fanovima neposredno prije nastupa benda na spomenutom festivalu.

O’Donnell je svirao prvih 15 minuta seta benda koji se sastojao od ukupno 32 pjesme među kojima su se također našle i rijetko svirane “The Caterpillar” te “The Hungry Ghost”.

Bend je set izveo u postavi koja je osim njega uključivala Roberta Smitha na vokalima i gitari, Simona Gallupa na bas gitari, Jasona Coopera na bubnjevima te stalnog odmetnika Lola Tolhursta na klavijaturama s kojim su nastupili na dvama koncertima ‘The Cure Reflections’ koji su se održali u Sydneyu u sklopu tamošnjeg Vivid Live Festivala 31. svinja i 1. juna na kojima je također svirao i on.

O’Donnellu će to biti treći put da je stalni član The Curea. Svoje posljednje dane untar benda odbrojao je koncem 2005., kada mu je želeći bend svesti na trio Smith putem e-maila poslao otpusno pismo.

Nastup na festivalu Bestival bendu je bio tek treći koncert ove godine.

Posted by on 2011-09-12. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login