Roger Waters, član Pink Floyda napao politiku američkog predsjednika

Roger Waters

Roger Waters

Suosnivač Pink Floyda Roger Waters ocijenio je u četvrtak da je kultni album “The Wall” (Zid) danas aktualniji nego ikada s dolaskom Donalda Trumpa u Bijelu kuću.

Waters (73) je u Londonu predstavio veliku retrospektivu posvećenu tom legendarnom bendu, u vrlo rijetkom pojavljivanju pred publikom.

On je predstavio izložbu “Pink Floyd, njihovi posmrtni ostaci”, koja bi trebala biti prikazana od 13. maja do 1. oktobra 2017. u Victoria and Albert Museum u Londonu. Poznati protivnik novog američkog predsjednika, Waters je napao “neprijateljsku” politiku Donalda Trumpa.

Album The Wall je “danas aktualniji nego ikada s dolaskom Trumpa, sa svim njegovim govorima o zidovima koje treba izgraditi i s njegovim pokušajima da maksimalno podijeli ljude prema rasi i vjeri”, kazao je Waters koji živi u SAD-u.

On je čak rekao da je spreman razmisliti o tome da se izvede The Wall na koncertu na američko-meksičkoj granici, uz zid koji je Trump obećao podići.

Pink Floyd, osnovan 1965. prodao je više od 200 miliona albuma u svijetu, među kojima se The Wall iz 1979. često stavlja među najbolje svih vremena.

Posted by on 2017-02-17. Filed under Film & Muzika, Magazin, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login