Ronaldinho bi uskoro mogao zaigrati za Bešiktaš

Ronaldinho
Ronaldinho

Turski prvoligaš Bešiktaš, kojeg sa klupe vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić, uskoro bi mogao angažovati brazilskog internacionalca Ronaldinha (34), koji je u posljednje vrijeme nastupao za Atlético Mineiro, javlja Anadolu Agency (AA).

Brat i menadžer iskusnog Brazilca, Roberto Assis, poslije pet dana boravka u Istanbulu s novim ponudama Bešiktaša vratio se u Brazil.

Kako saznaje AA, istanbulski klub je ponudio pet miliona eura za Ronaldinha. Assis će Ronaldinhu prenijeti novu ponudu Bešiktaša, a uskoro se očekuje i konačna odluka Brazilca.

Saradnik Assisa, menadžer Ayhan Yešilbaš kazao je u izjavi za AA da su, pored Atlética Mineira, još dva kluba iz Brazila zainteresovana za Ronaldinha, ali da je dosad najbolja ponuda došla iz turskog velikana.

”Niko nije ponudio novac koliko daje Bešiktaš”, rekao je on, priznajući da su Gremio i Palmeiras klubovi iz Brazila koji su zainteresovani Ronaldinha.

”Assis će prvo razgovarati sa Ronaldinhovim novim klubom, jer i oni žele da Ronaldinho ostane. Nakon toga će razgovarati i sa čelnicima Gremia i Palmeirasa. Međutim, Ronaldinho želi uzbuđenje. Zbog toga misli na Evropu”, rekao je Yešilbaš.

Yešilbaš je još kazao da će za konačnu odluku trebati sačekati sljedeći vikend.

”Assis će dobiti i ponude od tri brazilska kluba. Očekujemo da će sve biti jasno za sedmicu dana. Sve ovo zavisi od želja Ronaldinha” rekao je on.

Posted by on 2014-01-06. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login