Ronaldo: Španija, Njemačka i Holandija su favoriti Eura

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, napadač Real Madrida i portugalske nogometne reprezentacije, ponudio je svoje viđenje nadolazećeg Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

“Španija ima velike šanse. Favoriti su još Njemačka, Holandija, Italija, da, i Portugal, zašto ne? Ali, Španija, Njemačka i Holandija su prva tri favorita. Mi ne osjećamo nikakav pritisak. On je na selekcijama koje sam spomenuo, dakle, Špancima, Nijemcima i Holanđanina. Na nama ne. Mi trebamo uživati u Euru, pružiti svoj maksimum i vidjeti gdje će nas to dovesti. Znamo da će nam biti jako teško”, kaže Ronaldo.

Osvrnuo se na grupu B, ”skupinu smrti”, u kojoj će suparnici njegovoj selekciji biti Njemačka, Holandija i Danska.

“Najteža grupa na Euru. Bit će vrlo teško za nas, ali i za ostale selekcije u grupi. Njemačka je jedna od najboljih reprezentacija svijeta. Isto vrijedi i za Holandiju. To ne znači da mi ne možemo proći, sve je u nogometu moguće. Ne bojimo se naših suparnika, ali ih respektujemo. Nijemci uvijek imaju snažnu i kompaktnu ekipu. Holanđani su također težak suparnik, ali na drugi način. Bit će zanimljivo igrati protiv tako jakih protivnika. Ukoliko izborimo prolaz u četvrtfinale, znamo da nas tamo opet čeka neki težak suparnik. No, bit će nam teško jer imamo najtežu grupu”, kaže zvijezda ”kraljevskog kluba”.

“Možete li zamisliti da Njemačka ili Holandija ispadnu već u grupi? To bi bilo iznenađenje. No, može se dogoditi. Mi imamo mladu, fantastičnu ekipu koju vodi jako dobar selektor. Stvarno je lijep osjećaj igrati za svoju reprezentaciju. Uživam u tome i radujem se nastupu sa saigračima iz reprezentacije”, zaključio je Ronaldo.

Posted by on 2012-05-23. Filed under EURO, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login