Ronaldo zaslužuje da osvoji Zlatnu loptu

 Cristiano Ronaldo Legendarni brazilski fudbaler Roberto Carlos rekao je u četvrtak da igrač madridskog Reala Cristiano Ronaldo zaslužuje da osvoji ‘Zlatnu loptu’.

Portugalski fudbaler trenutno je najbolji strijelac Primere, a bivša zvijezda madridskog tima smatra da on zaslužuje da bude nagrađen za sve što je pokazao u 2013. godini.

“Cristiano Ronaldo zaslužuju Zlatnu loptu i mislim da će je osvojiti. Ono što Ronaldo radi treba nagraditi. Mislim da će pobijediti ovog puta”, kazao je Carlos.

Zlatnu loptu, nagradu Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) i časopisa ‘France football’, posljednje četiri godine osvajao je igrač Barcelone Lionel Messi. FIFA će u toku decembra saopštiti uži spisak od tri kandidata, a proglašenje i dodjela nagrade biće održano 13. januara 2014. u Cirihu.

Carlos je dodao i da smatra da će Real osvojiti titulu u španskom prvenstvu.

“Ako igra najbolje što umije, mislim da će osvojiti Primeru. Imaju dobar tim sa novim, mladim, igračima i onim iskusnim. Mislim da sve izgleda dobro. Bale je jedan od najboljih igrača na svijetu, on je to dokazao u Engleskoj i mislim da je neke dobre stvari već pokazao i u Madridu. Siguran sam da će biti jedan od najboljih, mlad je i ima prostora da još napreduje”, rekao je Carlos.

Posted by on 2013-11-15. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login