Ronaldo želi okončati karijeru u Realu

Cristiano Ronaldo, Real Madrid

Cristiano Ronaldo, Real Madrid

Cristiano Ronaldo tvrdi da nema namjeru napuštati Real Madrid, navodeći da je uvjeren da će karijeru završiti na “Santiago Bernabeuu”.

Dvadesetosmogodišnji napadač ranije je bio povezivan s Manchester Unitedom, nakon navoda da nije sretan u španskoj prijestolnici, ali je pristao na produženje ugovora do juna 2018.

Ronaldo nije požalio zbog odluke, objašnjavajući da nimalo nije zainteresiran da napusti Real.

“Trenutno, mislim da želim ovdje okončati karijeru jer sam veoma sretan”, rekao je portugalski internacionalac za “Cope”.

“Sviđa mi se život u Madridu, igranje za najbolji klub na svijetu i više ne mogu ni tražiti. Kada stvari idu dobro, kada ste motivirani na to što radite, ne brinete mnogo za budućnost. Osjećam se voljenim. Ovo mi je peta sezona u Realu. Istina je da u početku nisam mislio da sam našao svoje mjesto ovdje. No, onda sam shvatio da sam ja možda taj koji griješi. Sada sam potpuno sretan. Svaki put kad izađem na Bernabeu je kao san i ljudi me stvarno vole. Želim ovdje ostati još dugo, do kraja ugovora, nema kluba poput Reala”, dodao je Ronaldo.

Portugalac je odigrao više od 200 zvaničnih utakmica za Real otkako je iz Uniteda došao u ljeto 2009.

Posted by on 2013-11-23. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login