Rukomet: BiH izgubila priliku za plasman na evropsko prvenstvo

rukomet

rukomet

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se uspjela plasirati na evropsko prvenstvo (EP) naredne godine u Hrvatskoj nakon što je u posljednjem, 6. kolu kvalifikacija večeras u Beču poražena od selekcije Austrije sa 34:32 (17:17).

U susretu koji je odlučio putnika na EP rukometaši BiH punih 40 minuta igre bili su bolja ekipa na terenu, diktirali su tempo i kontrolisali rezultat, dok je domaći tim uspijevao da zadrži priključak, u nekoliko navrata i zahvaljujući pristrasnim odlukama poljskih sudija.

Odlučujuću prednost, koja je riješila pitanje pobjednika i putnika u Hrvatsku, domaća ekipa napravila je srednom drugog poluvremena za svega sedam minuta igre. Kod rezultata 25:23 za bh. tim, Austrijanci su maksimalno iskoristili veliki pad u igri našeg tima. Serijom 8:1 domaći rukometaši su kaznili naše brojne tehničke greške i brzopletu igru i tako napravili potpuni preokret ostvarivši nedostižnu prednost od pet golova (31:26), koju su uspjeli sačuvati do kraja.

U našem timu najefikasniji su bili Marko Panić sa sedam i Mirsad Terzić šest golova, dok su Austrijance do pobjede vodili Bilyk sa osam i Weber sa sedam golova.

U drugom susretu Treće grupe Španija je na domaćem terenu savladala Finsku sa 46:16. Sa maksimalnih 12 bodova Španija je osvojila prvo mjesto u grupi, druga je Austrija sa šest, treća BiH sa četiri, dok je Finska četvrta sa dva boda.

Posted by on 2017-06-18. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login