Rummenigge: April/maj najbolji termin za SP 2022.

Katar 2022

Katar 2022

Predsjednik najtrofejnijeg njemačkog nogometnog kluba Bayerna i bivši kapiten njemačke reprezentacije Karl-Heinz Rummenigge, koji je trenutno i predsjednik Saveza evropskih klubova, pozvao je Međunarodnu nogometnu federaciju da Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru održi u aprilu i maju, prenosi HRT.

Rummenigge je u razgovoru za Times izjavio kako se SP u Kataru ne može igrati u tradicionalnom terminu tokom ljeta zbog previsokih temperatura u junu i julu u tom dijelu svijeta, ali kako za klubove nije prihvatljivo ni preseljenje u zimski termin koji predlaže FIFA.

FIFA je predložila da se SP 2022. igra ili početkom godine u januru  i februaru ili krajem godine u novembru i decembru, ali  Rummenigge je naglasio kako je istraživanje ECA-e pokazalo kako je najbolja opcija održati SP krajem aprila i početkom maja.

Prema njemu, u to doba godine temperature još neće biti previsoke, a klupske sezone u Evropi mogle bi te sezone biti završene početkom aprila.  ECA će svoj prijedlog radnoj skupini FIFA-e predati na sastanku u ponedjeljak u Zurichu.

Posted by on 2014-10-31. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login