Russell Crowe snima rediteljski prvijenac

Russell Crowe

Russell Crowe

Oskarovac Russell Crowe, koji je počeo snimanje svog rediteljskog prvijenca “The Water Winner”,  izjavio je danas da se u potpunosti osjeća prijatno kada sam donosi kreativne odluke.

“Za mene neće biti iznenađenje da snimam film, jer se osjećam apsolutno prijatno kada sam donosim sve kreativne odluke”  rekao je Crowe u intervjuu za američku agenciju AP.

“The Water Winner” je epska priča o jednom ocu, koga glumi Crowe, koji putuje iz Australije u Istanbul u potrazi za tijelima svoja tri sina koji su poginuli u Prvom svjetskom ratu u bici kod Galipolja 1915. godine.

Posebno inspirisan radom australijskog reditelja Pitera Vira, Crowe je rekao da je “udružio snagu” s kamermanom, takođe Oskarovcem, Endruom Lesnijem, nagrađenim za film “Gospodar prstenova”.

Crowe (51) je rekao da cijeni umjetnički senzibilitet Peter Weir, sposobnost organizacije Ridleya Scotta, preciznost Ron Howarda i kadrove Toma Hoopera. Australijski glumac, koji je rođen na Novom Zelandu, osvojio je Oskara 2010. godine za film “Gladijator”.  Dobio je Zlatni globus i nagradu BAFTA kao najbolji glumac za ulogu u filmu “Blistavi um” 2001. godine.

Poznat je i po filmovima “Povjerljivo iz L.A.”, “Virtuoznost”, “Noje”, “Čovjek sa gvozdenom pesnicom” i “Robin Hood”.

Posted by on 2015-04-28. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login