SAD: Kongresu predstavljen plan nove Internet mreže!

Internet

Internet

Američka Federalna komisija za komunikacije zvanično je predstavila Kongresu plan za obezbjeđivanje nove nacionalne Internet mreže, sa ciljem da poveća dostupnost i brzinu ove usluge. ”

Konačno imamo jasne ciljeve i strategiju za osiguranje da svako u ovoj zemlji ima  jednake mogućnosti u sadašnjoj novoj digitalnoj eri, bez obzira na to ko je ko i gdje živi ili na specifične okolnosti individualnih života”, ukazao je član FCC Majkl Kops.

Jedan od ciljeva ovog plana je da svako američko domaćinstvo ima pristup Internetu velike brzine.

Planom je predviđeno da 100 miliona američkih domaćinstava dobije Internet uslugu od 100 megabita u sekundi do 2020. i novu besplatnu ili jeftinu nacionalnu bežičnu Internet mrežu.

Takođe je predviđeno povezivanje procijenjenih šest odsto američkih domaćinstava koja sada nemaju pristup Internetu velike brzine, odnosno sedam miliona kuća, sa Internet uslugom brzine od najmanje četiri megabita u sekundi.

Plan predviđa da u novu Internet mrežu bude uloženo više od 20 milijardi dolara federalnih finansija, kao i neprecizirana suma za različite nove federalne programe, uključujući obuku za korišćenje personalnih kompjutera i Interneta.

tanjug / bih-x.info

Posted by on 2010-03-17. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login